Metizo Dezign

Jag som driver Metizo Dezign AB heter Carina Lundquist, bor och driver företaget i Linköping.

Allting började när jag och min man Joakim i april 2009 köpte vår Mercedes som då bara var åtta veckor, en underbar liten blandistjej. Vi hittade ingen sele som satt bra på henne, så då började jag fundera på hur jag själv skulle kunna sy en hundsele. Detta var någonting som jag aldrig gjort förut så det blev en liten utmaning.

Joakim och jag bollade en hel del ideér under denna tiden och hjälptes åt med allt vad det innebar för mig att starta företag, många sena nätter blev det =)

Det tog tre år att utveckla och designa Metizoselen som blev en helt ny ergonomisk hundsele, med två koppelfästen. (Läs mer om Metizoselen under fliken produkter.) Metizoselen är designskyddad i Norge och hela EU.

Det var så företaget Metizo Dezign kom till i april 2012, oktober 2013 startade jag Metizo Dezign AB.

Ordet Metizo kommer från våra tre hundar som vi hade när företaget startade, Mercedes, Destiny och Bonzo. Tyvärr finns inte Destiny kvar hos oss längre. Vi sparade en liten tik efter Destinys sista kull och hon fick namnet Metizo.

Vem är då Carina?

Jag är en innovatör, designer och idéspruta, vi tillverkar våra produkter tillsammans med helt fantastiska sömmerskor här i Linköping. Har i hela mitt liv varit mycket kreativ och skapat det mesta man kan göra med händerna och en symaskin samt en stor portion fantasi.

Idéerna avlöser varandra, den ena bättre än den andra. Det är mycket på gång hela tiden, så håll koll på hemsidan, Facebook eller Instagram så får ni veta det senaste!

Carina Lundquist